Мариновани патладжани в буркани

04/10/2014
Елена Миткова
отЕлена МитковаНовак
"Оставяме другите да слагат в бурканите чушки, туршии и домати. Нашите буркани са запазени специално за тези мариновани патладжани!"
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции7 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 729
  • Преглеждания за месеца2403
  • Преглеждания за седмицата116
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 6 кг
  • чесън - 2 глави
  • дафинов лист - 3 бр.
  • олио - 300 мл
  • оцет - 750 мл /6%/
  • вода - 1.5 л
  • черен пипер - 1 с.л. зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кръгчета, които са с дебелина 1 см. Посолете и ги оставете да престоят няколко часа. Отцедете водата и ги измийте.

Наредете ги в подходяща тенджера и залейте със смес от водата и оцета. Варете, докато омекнат.

Извадете ги и ги оставете да се отцеждат 10-12 часа. Наредете ги в буркани, като помежду им поставяте зърна пипер, скилидки чесън и парченца дафинов лист.

През 2-3 реда наливайте по 1 с.л. олио. Като напълните бурканите отгоре също наливайте 1 с.л. олио. Затворете с целофан или капачки и съхранявайте на прохладно място.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар