Мозък със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Мозък със сос1 / 2
03/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • мозък - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 бр
  • магданоз - корени
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • оцет - 2 с.л.
  • за соса
  • масло - 150 г
  • магданоз
  • лимонов сок
  • яйца - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте мозъка с хладка вода и го оставете да престои за около 2 часа така.

След това отделете ципата му. Оставете го да се вари на тих огън с дафиновия лист, зърна черен пипер, 1-2 скилидки чесън, малко магданозени корени и 2 с.л. оцет.

Вече сварения и охладен мозък нарежете на филии и го сложете в чиния.

Загрейте маслото и сотирайте за кратко скълцания магданоз и сварените нарязани яйца. Подправете с лимонов сок и залейте върху мозъка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: