Стофато

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Стофато1 / 2
03/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Сега разбирате ли каква вкусотия се крие зад името Стофато?"

Необходими Продукти

  • месо - 1 кг от бут
  • сланина - 150 г
  • мас
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • магданоз
  • чесън
  • домати - 1 - 2 бр.
  • бяло вино - или оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 2 с.л. мазнина в тавичка и добавете нарязаната на парченца сланина, а след това и нарязания на филийки лук. Разбъркайте и добавете наситнените домати и подправките.

След като всичко се запържи хубаво, добавете месото - предварително обезкостено, начукано, посолено и завързано с конец.

Залейте с малко вода и оставете да се задушава, докато омекне. Залейте с 1 ч.ч. вино и оставете да се доготви. Извадете месото и прецедете соса.

Поднесете нарязаното на филии месо, полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: