Търновска туршия

05/10/2014
Приготвяне90 мин.
Готвене20 мин.
Общо110 мин.
Порции2 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 977
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелени домати - 2 кг
  • чушки - 2 кг червена капия
  • чесън - 3 глави
  • моркови - 1 кг
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • магданоз - 1 китка
  • бахар - няколко зърна
  • черен пипер - няколко зърна
  • Саламура
  • вода - 750 мл
  • оцет - 3/4 бутилка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • сол - 3/4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете чушките и ги нарежете на кръгчета с широчина около 5 см. Нарежете доматите на дълго, а морковите - на кръгчета.

Нарежете магданоза на ситно, обелете скилидките чесън. Смесете всички продукти. Добавете дафиновия лист, бахар и черен пипер. Разбъркайте още веднъж.

От посочените продукти сварете саламура и още докато е вряла, залейте зеленчуците.

Захлупете с капак и оставете да престои така 8-10 часа. Напълнете два трилитрови буркана и ги затворете с найлонови капачки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар