Точена баница със спанак и сирене

03/10/2014
от Баба ЗораНовак
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 924
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Сипете в средата лъжица масло и го разтрошете, така че да се получат трохи. Добавете сол, яйцето и достатъчно вода, че да се получи гладко тесто. Омесете хубаво тестото, докато започне да прави мехури и да се отделя от плота.

Разделете готовото тесто на 2 парчета. С точилка разточете едното много тънко. Намажете с разтопено масло, "вържете" го на 4 места и ги прегънете към центъра. Отново разточете листа и повторете процедурата 3 пъти.

След това го сложете в намазнена тава, напълнете го с плънка (нарязания спанак задушавате с масло и малко вода, охлаждате и добавяте яйцата, сиренето и киселото мляко). Покрийте го с втори лист, приготвен по същия начин. Подгънете листата около ръба на формата, набодете с вилица и сложете баницата да се изпече.

По желание може да поднесете баницата с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар