Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Точена баница със спанак и сирене

Точена баница със спанак и сирене

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Точена баница със спанак и сирене1 / 2
03/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • масло - 400 г или мас
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • вода
  • за плънката
  • спанак - 1/2 кг
  • сирене
  • кисело мляко
  • яйца - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Сипете в средата лъжица масло и го разтрошете, така че да се получат трохи. Добавете сол, яйцето и достатъчно вода, че да се получи гладко тесто. Омесете хубаво тестото, докато започне да прави мехури и да се отделя от плота.

Разделете готовото тесто на 2 парчета. С точилка разточете едното много тънко. Намажете с разтопено масло, вържете го на 4 места и ги прегънете към центъра. Отново разточете листа и повторете процедурата 3 пъти.

След това го сложете в намазнена тава, напълнете го с плънка (нарязания спанак задушавате с масло и малко вода, охлаждате и добавяте яйцата, сиренето и киселото мляко). Покрийте го с втори лист, приготвен по същия начин. Подгънете листата около ръба на формата, набодете с вилица и сложете баницата да се изпече.

По желание може да поднесете баницата с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: