Ловешка туршия

12/10/2014
Катя
отКатяНовак
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 489
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 8 кг
  • целина - 2 глави
  • магданоз - 3 - 4 връзки
  • моркови - 2 кг
  • аспирин - 22 бр.
  • чесън
  • Саламура
  • сок - който пускат чушките
  • оцет - същото количество като отделения сок от чушките
  • захар - 300 г
  • сол - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките и ги измийте. Счукайте аспирина и поръсете във всяка чушка от праха. Оставете ги една нощ да се отцедят в широк съд.

На другия ден измийте и нарежете останалите зеленчуци. Наредете туршията в буркани - ред чушките, ред от останалия зарзават.

Залейте със студената саламура, притиснете добре и затворете. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар