Хляб с моркови и орехи

07/07/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 649
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 150 мл, може и вода
  • масло - 120 грама краве разтопено
  • моркови - 150 грама ситно настъргани
  • захар - 2 ч. л. ванилова
  • захар - 150 грама обикновена
  • сол - 10 грама
  • брашно - 400 грама
  • орехи - 200 грама счукани
  • яйца - 1 жълтък за мазане
  • мая - 4 грама суха или 12 грама прясна мая
  • есенция - няколко капки бадемова, по желание или настъргана кора от един портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути.

Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ваниловата захар, есенцията и маслото.

Започнете да месите тестото, докато стане еластично, а накрая прибавете и солта.

Сложете тестото да втаса покрито в намаслена купа за 1 час.

Поставете портокаловото тесто в продълговата форма и го намажете с разбит жълтък.

Загрейте фурната до 180 градуса и го сложете да се пече за около 45-50 минути.

В случай, че хлябът започне да загаря, го покрийте с алуминиево фолио.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Невероятна рецепта и толкова полезна с тези зеленчуци. Браво.
0
0
MimoZZa
MimoZZa
06.08.2013 19:56
Не знам рецептата за този хляб дали е удачна,но снимката е на френски солен кекс, който е вълшебен на вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв