Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с моркови и орехи

Хляб с моркови и орехи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Хляб с моркови и орехи1 / 2
07/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл, може и вода
  • масло - 120 грама краве разтопено
  • моркови - 150 грама ситно настъргани
  • захар - 2 ч.л. ванилова
  • захар - 150 грама обикновена
  • сол - 10 грама
  • брашно - 400 грама
  • орехи - 200 грама счукани
  • яйца - 1 жълтък за мазане
  • мая - 4 грама суха или 12 грама прясна мая
  • есенция - няколко капки бадемова, по желание или настъргана кора от един портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода или мляко и добавете захарта. Оставете да престои 5-10 минути.

Пресейте брашното и добавете маята, морковите, орехите, ваниловата захар, есенцията и маслото.

Започнете да месите тестото, докато стане еластично, а накрая прибавете и солта.

Сложете тестото да втаса покрито в намаслена купа за 1 час.

Поставете портокаловото тесто в продълговата форма и го намажете с разбит жълтък.

Загрейте фурната до 180 градуса и го сложете да се пече за около 45-50 минути.

В случай, че хлябът започне да загаря, го покрийте с алуминиево фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Невероятна рецепта и толкова полезна с тези зеленчуци. Браво.
28.05.2016 09:56
MimoZZa
MimoZZa
Не знам рецептата за този хляб дали е удачна,но снимката е на френски солен кекс, който е вълшебен на вкус.
06.08.2013 19:56