Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле с гъби на тиган

Брюкселско зеле с гъби на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Брюкселско зеле с гъби на тиган1 / 2
03/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Кой е казал, че брюкселското зеле е скучно? Опитахте ли нашето предложение с гъби?"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 680 - 700 грама
  • гъби - 300 грама, по избор
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 4 големи скилидки, обелени и нарязани на ситно
  • люти чушки - 1 брой нарязани на много ситно
  • сол - 1/4 ч.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре брюкселското зеле и гъбите. Зелето оставете на цели главички, а гъбите нарежете на парчета - не много дребни.

Загрейте зехтин в тиган и сложете чесъна да се запържи, като разбърквате и внимавате да не загори.

Добавете зелето и гъбите и оставете да се задушава с малко вода, докато омекнат леко зеленчуците. Накрая прибавете наситнената люта чушка.

Оставете да се задуши още малко, като овкусите със сол.

Ястието се поднася топло, подправено с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: