Шоколадена глазура

05/10/2014
isi
отisiНовак
"Дори и най-непретенциозният сладкиш може да се превърне в страхотно сладко изкушение с помощта на нашата шоколадена глазура!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 333
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • захар - 200 - 300 г
  • вода - 7 - 9 с.л.
  • какао - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона сложете да се варят водата и захарта - трябва да се получи захарен сироп.

За да изпробвате дали е готов, капнете капка от сироп в ледена вода - ако капката се задържи, значи е готов.

След като поизстине, добавете и разбъркайте с какаото. Бъркайте, докато шоколадената смес се хомогенизира.

Върнете съда на котлона, докато заври. Добавете парче масло. Снемете от котлона и бъркайте, за да изстине малко.

Залейте тортата или сладкиша с вече поохладената глазура.

Ако глазурата се сгъсти много, докато я варите, може да я разредите с малко мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар