Сладки тарталети с крем

06/10/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 099
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 100 г
  • масло – 70 г
  • яйца – 1 бр.
  • захар – 50 г
  • сол – 1 щипка
  • захарни пръчици – 30 г
  • за крема
  • брашно – 40 г
  • яйца – 3 бр.
  • прясно мляко – 300 мл
  • захар - 100
  • ром – 50 мл
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две трети от маслото се нарязват на ситно. Яйцето се разделя на жълтък и белтък. Брашното се изсипва в купа, прави се кладенче, където се слага маслото. Добавя се жълтъкът, захарта, солта и всичко се смесва. Ако се наложи, се добавя малко вода.

Прави се топка от тестото и се оставя настрана за 1 час. Формички за тарталети се мажат с масло. Тестото се разточва и се нарязва на парчета.

Те се слагат във формите и се притискат към стените. В затоплена до 180 градуса фурна се слагат формите, наредени в тава. Вадят се след 15 минути и се изваждат от формите.
Приготвя се крем, като на 2 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се смесват с останалото цяло яйце и захарта. Разбиват се до пяна.

Млякото се затопля и се добавя солта. В купа се слага брашното и се добавя млякото при непрекъснато бъркане. Кремът се слага в тенджерка и се загрява на бавен огън при непрекъснато бъркане. След като се сгъсти, се сваля от огъня и се добавя ромът.

Тенджерата се слага в съд със студена вода и бъркането продължава, докато кремът не се поохлади. Слага се в хладилник, за да се охлади напълно. Тарталетите се пълнят с крем и се поръсват със захарни пръчици.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар