Кетчуп с чесън

07/10/2014
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 748
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • домати - 4 кг
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 1 к.ч.
  • захар - 10 с.л.
  • сол - 2 - 3 с.л.
  • карамфил - 5 зрънца
  • индийско орехче - ½
  • черен пипер - 30 зърна
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и смелете доматите в машинка за мелене на месо. Варете доматения сос до необходимата гъстота, след което прибавете солта, захарта и предварително смлените подправки.

Варете още около 30 минути. След като свалите соса от огъня, прибавете оцета и счукания чесън.

Налейте изстиналия кетчуп в шишета или малки бурканчета, запечатайте и стерилизирайте 15 минути.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар