Сос Маринара

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
06/07/2010
"Класическо предложение от Италианската кухня, което може да поднесете не само с паста, но и с печени меса или ароматни кюфтенца!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо9 491
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 400 грама
  • доматено пюре - 170 грама
  • магданоз - 4 ч.л. нарязан
  • чесън - 1 скилидка намачкан
  • риган - 1 ч.л. сух
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1/3 чаша ситно нарязан (1 средно голяма глава)
  • бяло вино - 1/2 чаша

Приготвяне на Сос Маринара

Сложете вода да заври и за около минута попарете доматите. След това ги извадете сложете ги под студена течаща вода да изстинат и ги обелете.

В блендер сложете доматите, доматеното пюре, магданоза, чесъна, ригъна, солта и пипера. Разбивайте до получаване на пюре.

Задушете лука със зехтина в тиган или тенджерка за няколко минути. Добавете доматения сос заедно с бялото вино.

Варете соса в продължение на 30 минути, като разбърквате.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с