Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Камби с люти чушлета

Камби с люти чушлета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Камби с люти чушлета1 / 2
18/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.

Необходими Продукти

  • камби - 6 кг
  • люти чушки - 500 г
  • моркови - 500 г
  • карфиол - 2 - 3 глави
  • зелени домати - 1 кг дребни
  • Марината
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • оцет - 7 ч.ч.
  • вода - 7 ч.ч.
  • дафинов лист - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бахар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте камбите и ги почистете от семето. Карфиола накъсайте на розички, морковите нарежете на кръгчета. Почистете лютите чушки от дръжките.

Сложете саламурата да възври и попарете отделно камбите и останалите зеленчуци. Сложете ги в тави, за да се отцедят и изстинат. Във всяка камба слагайте от зеленчуците.

Наредете ги в буркани и ги залейте с останалата саламура. След няколко дни трябва да започнете да претакате тази туршия - няколко пъти през 2-3 дни.

Едва след това вържете бурканите с пергаментова хартия и ги сложете в хладно и тъмно помещение. Внимавайте отгоре винаги да има саламура - ако попие, направете допълнително и ги залейте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: