Свинско печено с медена глазура и салвия

07/10/2014
Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене160 мин.
Общо190 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 828
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2.5 кг рибица с мазнината
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • салвия - 1 с.л. нарязана прясна
  • мед - 90 г (1/3 ч.ч) мед, разтопен
  • оцет - 1 с.л. винен
  • бульон - 500 мл свински
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинското с мазната страна надолу върху решетка в огнеупорна тава. Поръсете със сол и с олиото. Печете непокрито в силно загряна фурна за около 30 минути или докато мазнината стане златиста. Оставете месото да се охлади и махнете мазнината от тавичката.

Свинското поръсете със половината чесън и салвия и хубаво разнесете по месото. завържете го с канап на 2 см разстояние на всеки възел. Върнете месото върху решетката в тавата. Върнете да се пече вече на умерена температура за около 30 минути. Покрийте месото с алуминиево фолио и печете още 1 час в намалена фурна.

Смесете меда, оцета и останалата салвия с чесън в малка купа. Махнете фолиото от местото и го намажете с половината сос. Печете непокрито още 30 минути, докато покафенее и намажете с останалата марината.

Преместете месото върху топло плато и завийте с фолио. Смесете първата отделена от печенето мазнина с последната от тавата и добавете бульона. Разбърквайте в тенджерка и добавете смесените царевично брашно и вода. Бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Поднесете резени свинско печено със соса.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар