Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Чорбаджийска мешана туршия

Чорбаджийска мешана туршия

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Чорбаджийска мешана туршия1 / 2
18/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.

Необходими Продукти

  • тиквички - 5 бр.
  • патладжани - 5 бр. малки
  • чушки - 500 г чорбаджийски
  • джанки - 500 г
  • люти чушки - 300 г жълти
  • камби - 500 г
  • моркови - 1 кг
  • целина - 2 глави
  • Саламура
  • вода - 2 л
  • копър - 1 връзка
  • оцет - 300 мл
  • захар - 70 г
  • сол - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквичките, патладжаните, целина и морковите, след което ги нарежете на кръгчета. Почистете камбите от семената. Оставете цели двата вида люти чушки и джанките.

Наредете зеленчуците в буркан от 5 литра и ги залейте със сварената и изстинала саламура.

След 3-5 дни започнете да претакате туршията - през ден, 10-12 пъти. Съхранявайте на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: