Търновска лютеница

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Търновска лютеница1 / 3
08/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
30
"В Търново да отидете, лютеница да ви почерпят - ей на това му се казва пожелание"

Необходими Продукти

  • чушки - 13 кг червени месести
  • домати - 3 кг
  • чесън - няколко глави
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 2 ч.ч.
  • захар - 50 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките, махнете им семките и ги нарежете на едри парчета. Обелете доматите и ги пасирайте. Смесете ги с чушките и варете до пълно омекване.

Прекарайте сместа през сито. Сипете полученото пюре в разлата тавичка и го сложете да вари.

Когато водата се поизпари, добавете захарта, олиото, счукания чесън, ситно нарязания магданоз и сол.

Варете до получаване на желаната гъстота. Насипете лютеницата в буркани, запечатайте ги и стерилизирайте 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: