Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница с лук и чесън

Лютеница с лук и чесън

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Лютеница с лук и чесън1 / 2
09/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5 бурканчета

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг червени
  • лук - 4 глави
  • чесън - 2 глави
  • олио - 2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семките, залейте ги с малко вода и варете до омекване. Когато поизстинат ги обелете.

Счукайте месестата част или ги прекарайте през сито, след което ги смесете с настъргания лук и счукания със сол чесън.

Преместете сместа в подходящ съд и разбъркайте с дървена лъжица, като прибавяте по малко олио.

Посолете на вкус. Напълнете в малки бурканчета, запечатайте и стерилизирайте 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: