Лютива туршия

14/10/2014
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне120 мин.
Готвене20 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 586
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте всички зеленчуци. Накъсайте карфиола на розички, морковите нарежете на кръгчета, а целина и тиквата - на кубчета. Камбите се нарязват на резени. Царевицата нарежете на парченца с дължина около 4 см. Обелете чесъна.

Част от листата и стръковете целина нарежете на ситно. Нарежете и ябълките, а лютите чушлета оставете цели. Така приготвените зеленчуци /без целината/, чесъна и зърната черен пипер сложете в подходящ голям съд.

Посипете със солта и захарта и разбъркайте. Похлупете с капак и оставете зарзавата да престои така 10-12 часа. Излейте отделилия се сок в емайлирана тенджера, прибавете оцета и черния пипер. Кипнете сместа и я оставете да изстине.

На дъното на 3-литрови буркани поставете дюлеви или вишневи листа. Започнете да редите зеленчуците, като на всеки 2-3 пръста ръсите със ситно нарязаната целина и слагате по 2-3 скилидки чесън. Завършете с чесън.

Отгоре поставете дюлеви листа и направете венче от листа и стръкове целина. Налейте студения сок и сложете капачки. Приберете туршията на хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар