Гювечета с гъби и люти чушки

08/07/2010
"Ако всяко вкусно гювече сервираме с чаша червено вино и топъл хляб, тогава такова ядене ще падне, че само си викаме даноооо!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 381
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 300 - 400 грама
  • гъби - 400 грама, печурки
  • люти чушки - 4 броя, малки и зелени
  • чушки - 1 червена и 2 зелени, по - големи
  • кашкавал - 300 грама
  • доматен сок - 400 мл
  • чесън - 8 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - за задушаване
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са достатъчни за 4 гювечета.

Загрейте малко зехтин в тиган, накълцайте телешкото на парченца и го сложете да се задушава.

Във всяко гювече изсипете по малко зехтин. Нарежете кашкавала на 4 равни парчета и ги сложете на дъното на глинените съдове.

Накълцайте гъбите, чушките, чесъна на дребно и ги изсипете в гювечетата. Прибавете телешкото месо и по 1 люта чушка, след което объркайте леко.

Изсипете във всяко гювече по 100 мл доматен сок, овкусете с подправките и магданоза, накълцан на ситно, похлупете и сложете да се пече.подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар