Ябълков оцет

10/10/2014
Георги
отГеоргиНовак
"Не си давайте парите за химии, а си пригответе ябълков оцет вкъщи!"
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 259
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 4 кг
  • мая - 50 г бирена
  • ръжен хляб - 200 г сух
  • вода - 5 л
  • захар - 500 г
  • мед - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място.

Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица.

След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда.

Оставете течността в покрит с марля съд, отново при температура 20 градуса, докато продължава ферментацията и оцетът се избистри.

Прецедете го отново и вече го налейте в бутилки. Съхранявайте на студено място. Оцетът ще бъде годен след 2 месеца.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар