Вкусно руло Стефани

11/10/2014
ioana
отioanaНовак5382
"Класиката е вечна!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66 415
  • Преглеждания за месеца3864
  • Преглеждания за седмицата645
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.

Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.

Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много вкусно с апетитна плънка
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв