Боровинков пай

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
08/07/2010
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 660
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и солта и прибавете маслото, нарязано на кубчета заедно с 2 с. л. вода. Прибавете предварително разбитото яйце.

Омесете твърдо тесто, като първо бъркайте с острието на нож за мазане, после с пръстите на едната ръка.

От тестото оформете топка, поставете я върху масата и започнете леко да я премесвате чрез силен натиск.

Тестото трябва да бъде еластично. Оставете го да престои 30 минути в хладилник, увито в целофан.

Извадете го от хладилника, разделете го на две части и разточете на два блата.

Докато чакате тестото да се охлади пригответе боровинковата плънка.

Боровинките се разбъркват с 2 с.л. захар, канелата, рома и лимоновия сок. Така получената смес се остава да престои 10 минути.

Сложете единия блат в намазнена тава, изсипете боровинковата плънка и покрийте с втория блат.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като на 10-тата минута може да я намалите.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 0
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

иванчу :Д
иванчу :Д
30.12.2011 14:48
а от каде мога да си намеря пресни боровинки ?
1
2
пенка
пенка
13.07.2011 16:11
Според мен може да се прибави захар на вкус в боровинките и няма да ти е толкова кисело. Въпрос на вкус.
1
0
dari
dari
16.08.2010 22:31
Направих този пай, точно както е описано. Но вкусът му е между солено и кисело.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти