Пухкава празнична питка

11/10/2014
ioana
отioanaНовак5382
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 060
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - половин кубче прясна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - за маята
  • яйца - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява, добавя се разбърканата мая с водата и яйцето. Разбърква се малко по-малко и се добавя постепенно захарта, солта и олиото.

Разбъркваме до получаването на меко тесто, което се оставя да втаса за 1 час в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като изтече времето се намазва питката с олио и се слага да се пече за 40-50 минути във фурната на 180 градуса.

След като се извади от фурната се покрива с влажна кърпа и се оставя малко да изстине.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гошко
Гошко
29.11.2015 23:19
Цялата рецепта е пълен абсурд.
Вода за маята....ха, ха. Само толкова вода ли?
Иииии втасва за един час на 180 градуса.
Безумие. За толкова време и на тази температура ще излезе като брикет. И после я печем на същата температура още 40-50 нимути, ама първо трябва да викаме пожарната, а пък после няма нужда да я загъваме с кърпа, а направо да потегля към контейнера...., ако е останало все още нещо неизпепелено.
0
0
22475
22475
05.01.2016 09:40
dori malko dete ste kaje che go6ko e prav
0
1
Катето
Катето
12.11.2014 15:16
Предполагам, че фурната за втасване е около 50градуса?
3
1
ДИДИТО
ДИДИТО
12.11.2014 11:00
оставя се да втаса в предварително загрята фурна на 180 градуса за 1 час!!!??????
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв