Пролетни рулца с пиле

09/07/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"В унисон с пробуждащата се природа ви предлагаме да опитате нашата рецепта за пролетни рулца с пиле "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции18 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 462
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • оризови кори – 18 броя квадратни със страна 10 см ( могат да се заменят с кори за баница)
  • зеле - 300 - 400 грама
  • моркови - 2 броя, средно големи
  • пилешко месо - гърди, 2 броя
  • чушки - 2 броя зелени
  • лук - 1 глава кромид, голяма
  • соев сос
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1 кафяна лъжичка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте пилешките гърди съвсем ситно. Зелето рендосайте също на фини ивици, след това и морковите и чушките и лука на съвсем ситно.

Загрейте в дълбок тиган олио и сложете всички зеленчуци да се задушават. Похлупете. След около 4 минути прибавете и пилешкото. Задушавайте до готовност, като периодично разбърквате. Накрая прибавете соевия сос и подправките.

Напълнете с плънката оризовите кори, като ги запечатате по краищата.

Загрейте още олио в дълбок тиган и изпържете пролетните рулца. Може да ползвате и фритюрник.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар