Телешки език с ябълков сос

13/10/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 316
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • телешки език – 1бр.
  • захар – 1 ч.л.
  • червено вино – 2 с.л.
  • лук – 1 глава
  • корени – 1 бр. от магданоз
  • моркови – 1 бр.
  • ябълки – 5 бр.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • сол – 2 щипки
  • картофи – 8 бр.
  • прясно мляко – 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се вари 2 часа заедно със солта, моркова, корена от магданоз, обеления лук и дафиновия лист. След като езикът се свари, се слага веднага в студена вода, обелва се кожата, нарязва се на тънки резенчета и се топва в горещия бульон.

Приготвя се сос, като ябълките се обелват, нарязват се на резенчета, заливат се с вода, варят се до омекване и се претриват през гевгир. Добавя се виното, захарта и всичко се разбърква. Оставя се да кипне и се сваля от котлона.

Езикът се залива със соса. Приготвя се пюре, като картофите се обелват, сваряват се, намачкват се и се заливат с топлото мляко. Пюрето се сервира като гарнитура към езика.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар