Карфиол с топено сирене

15/10/2014
от КрасиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 617
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • прясно мляко - 200 мл
  • топено сирене - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете накъсания на розички карфиол. Нарежете на дребно топеното сирене. Чесънът се нарязва на ситно и с него се натрива дъното на тавичка.

Наредете част от карфиола в тавичката, така че да покрие дъното, отгоре поръсете част от топеното сирене, отново наредете карфиол и завършете с останалото сирене. Разпределете равномерно парченцата масло, поръсете с черен пипер.

Сложете във фурната и запечете 10-тина минути. Залейте с яйцата, предварително разбити с прясното мляко и печете до зачервяване.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар