Макарони с гъби и сирене

15/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 499
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • макарони - 500 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 150 г
  • гъби - 300 г
  • галета
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • кашкавал
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. Отцедете и ги разбъркайте със стопеното масло и настърганото сирене. Нарежете гъбите и ги сварете, във вода, в която има сол и черен пипер.

Разделете макароните на две половини. Едната смесете с отцедените гъби.

В намаслена тавичка, посипана с галета, сипете макароните без гъби. Върху тях разстелете макароните с гъби. Най-отгоре наредете парченца масло и печете в умерена фурна.

След като позапечете ястието го залейте с разбитите яйца и кисело мляко. Малко преди да е готово поръсете с настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар