Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Зелени домати с чесън

Зелени домати с чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зелени домати с чесън1 / 2
16/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Общо
180 мин.
"Едно неустоимо пикантно предложение, с което сме сигурни, че ще се съгласите, ако добавим към него и едно добре изстудена ракия!"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 10 кг
  • целина - 700 г листа
  • чесън - 100 г
  • вода - 10 л
  • сол - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете домати с приблизително еднаква големина и цвят. Изчистете ги от дръжките и ги измийте добре.

Наредете ги заедно с подправките в буркани и ги залейте със саламура, приготвена от солта и водата. Отгоре затиснете с тежест.

След два дни започва претакането, което се извършва през 2-3 дни в продължение на 2 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: