Унгарски борш

19/10/2014
Криста
отКристаНовак
"Изключително здравословно и красиво предложение от унгарската кухня !"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 074
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост.

Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта и оцета. Подправете със сол и черен пипер. Пасирайте и прецедете супата във втора тенджера на котлона, на ниска температура.

Смесете маслото, брашното и заквасена сметана в малка купа, след това при непрекъснато разбиване добавете в супата. Продължете варенето ѝ в продължение на 10 минути. Поднесете унгарския борш с хрупкав хляб и малко копър.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!