Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Печен лимонов тарт

Печен лимонов тарт

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печен лимонов тарт1 / 2
19/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • пудра захар - 50 г, смесена с царевично брашно
  • брашно - 230 г
  • масло - 75 г безсолно
  • яйца - 9 яйца
  • сода - 1 с.л. газирана вода
  • пудра захар - 180 грама
  • лимонов сок - 120 мл прясно изцеден
  • лимони - настъргана кора от 3 бр.
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200°C. Пресейте брашното и пудрата захар с царевичното брашно в купа, добавете кубчета масло и ги направете на трохи с помощта на пръсти, разтривайки сместа. Добавете 2 яйца и газирана вода и разбъркайте леко, докато се получи гладко тесто. Оформете го на плоска топка, покрийте с прозрачно фолио и го сложете във фризера за кратко.

Разточете охладеното тесто до 3 мм дебелина, а след това го прехвърлете в кръгла форма с 24 см диаметър, като трябва да покриете и стените с тесто. Покрийте с хартия за печене леко, сипете малко бобени зърна и изпечете блата в загряна на 200°C фурна за около 14 минути, докато стане златист.

Изпечения плат намажете с едно разбито яйце. Върнете да се пече за 1 минута без боба, след което намажете отново. Повторете още два пъти процедурата с мазането, докато повърхността на тестото стане като стъклена и непромокаема.

Намалете фурната до 160°C. Добре разбийте останалите яйца с пудрата захар, лимоновия сок, настърганата кора от лимон и сметаната в голяма купа. Сложете купата на водна баня и варете бавно при непрекъснато разбиване, докато кремът стане горещ (да пари при допир) и започне да се сгъстява.

Сипете лимоновия пълнеж върху блата и печете 10-15 минути - паят трябва да остане по-влажен в центъра. Оставете лимоновия тарт добре да изстине, преди да го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: