Шоколадова торта

19/10/2014
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Чисто и просто...и много вкусно! "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 762
  • Преглеждания за месеца1350
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160°C. В малък огнеупорен съд смесете натрошения шоколад със 75 г масло и разтопете на слаб котлон. Оставете настрана.

Разбийте останалото масло и пудра захар в купата с миксер за около 5 минути, докато се получи пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, а след това на ванилията.

Пресейте брашното с бакпулвера и содата, добавете към основната смес заедно с лешниковото брашно и какаото. Сипете шоколадовата смес в застлана с хартия за печене форма с 23 см диаметър. Изпечете тортата в продължение на 45 минути, докато забодена клечка в средата излиза суха.

Блатът се охлажда и се залива с шоколадова глазура или кувертюр. Украсява се по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
05.04.2016 23:18
Много съблазнително изглежда!
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв