Бохчички с ябълки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Бохчички с ябълки1 / 2
21/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • ябълки - 10 - 12 малки и кисели
  • масло - 50 г
  • белтъци - 2 бр.
  • орехи - 50 г смлени
  • захар - 100 г
  • брашно - 200 г
  • за плънката
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 1 бучка краве
  • стафиди
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с маслото, добавете разбитите на сняг белтъци, орехите и брашното. Замесете тесто и го оставете да почива 30 минути. Издълбайте ябълките, но без да ги белите.

Набодете кората им с вилица и ги напълнете със смесените продукти за плънката. Разточете тестото и го нарежете на квадрати.

Поставете във всеки по 1 напълнена ябълка. Срещнете краищата на тестото като бохчичка и ги слепете. Наредете ги в намазана с масло тава.

Печете ги 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Още докато са топли, ги поръсете обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: