Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с ябълков сос

Свински ребра с ябълков сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Свински ребра с ябълков сос1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Свинско с ябълки - това е комбинация, в която ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.3 кг (с 6 котлета)
  • морска сол
  • картофи - 1.25 кг дребни
  • тиква - 750 г
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • за ябълковия сос
  • ябълки - 6 бр. зелени (600 г)
  • вода - 60 мл (1/4 ч.ч.)
  • салвия - 4 листа свежа
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете цялото парче свиснки ребра и покрийте оголените кокали на котлетите с фолио, за да не загорят. Сложете свинското върху намазнена тава и гответе за около 35 минути в силно загряна фурна, без да покривате месото.

Почистената тиква нарежете на парчета, смесете с почистените картофчета в отделна тава и залейте със зехтин. Добавете и втората тава във фурната, намалете температурата и печете още около 40 минути. Щом свинското е изпечено, извадете от фурната и го покрийте плътно с фолио, за да се задуши.

Увеличете фурната и доопечете зеленчуците за още 15 минути, докато са напълно готови.

За ябълковия сос почистете и обелете ябълките. Нарежете ги на тънки парчета. Смесете плодовете с водата и салвията. Варете непокрито за около 10 минути - трябва да къкри, докато ябълките омекнат. Снемете от котлона и разбъркайте със захарта.

Поднесете свинските ребра заедно със соса и печените зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: