Лек ябълков сладкиш

22/10/2014
Габи
отГабиНовак
"Не пропускайте да гарнирате сладкиша със сметана, защото така става двойно по-вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 930
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на едри парчета. Сложете ги малка тенджера, задушете ги на слаб огън с 1 к.ч. вода. Когато омекнат, ги пасирайте с вилица, още докато са топли.

Към изстиналото вече ябълково пюре добавете захарта, канелата и орехите. Разбийте на пяна маслото и добавете галетата.

Разбъркайте добре и разделете сместа на две части. Разстелете едната част в малка тавичка. Изсипете ябълковото пюре и го покрийте с останалата маслена смес.

Печете сладкиша 15 минути на температура 180 градуса и още 10 минути на изключена фурна. Гарнирайте със сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!