Торта мозайка

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Торта мозайка1 / 2
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 6 бр.
  • орехи - 6 с.л. смлени
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 12 с.л.
  • За крема
  • масло - 2 пакетчета краве
  • пудра захар - 200 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 6 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • орехи - 100 г нарязани + за украса
  • стафиди - 100 г
  • ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта, постепенно прибавете брашното, орехите и снега от белтъците. Разделете сместа на две и изпечете два блата.

Когато изстинат, нарежете напречено всеки на две. Сварете крем от млякото, жълтъците и брашното.

Когато изстине лъжица по лъжица прибавете маслото, разбито със захарта. Добавете стафидите, предварително накиснати в рома и орехите.

Редете блатовете и обилно ги намазвайте с крем. Отгоре и отстрани намажете с останалия крем и поръсете с орехи за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: