Сатараж

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Сатараж1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г крехко
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • патладжани - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината задушете обелените и нарязани на кубчета патладжани /които предварително са отцедени от горчилката/.

Извадете ги и сложете нарязаното на хапки месо, ситно нарязания праз и 2-3 с.л. топла вода. Към поомекналото масло добавете нарязаните чушки и патладжаните.

Продължавайте да задушавате на тих огън, като от време на време сипвате по 1 с.л. топла вода. Прибавете обелените и ситно нарязани домати.

Задушавайте, докато ястието остане на мазнина. Поръсете с брашното и червения пипер, разбъркайте. Залейте с разбитите яйца и бъркайте, докато стегнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: