Мусака със зеле

23/10/2014
Катрин
отКатринНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 865
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. малка зелка
  • кайма - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 0.5 ч.ч.
  • сирене - 150 г
  • лук - 1 глава
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на едро, сварете го за 10 минути във вряща вода и го отцедете. Смесете каймата с лук и черен пипер, посолете.

В намазана с масло тавичка сложете половината зеле, върху него каймата и настърганото сирене. Покрийте с останалото зеле.

Разбийте яйцето с млякото и залейте мусаката. Запечете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!