Печена чеснова патица

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печена чеснова патица1 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рибен сос - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки, счукани
  • оцет - 250 мл (1 ч.ч.) винен
  • лук - 1 глава кромид (200 г)
  • хвойна - 2 с.л. плодчета
  • анасон - 1 - 2 с.л. семенца
  • патешко месо - 4 крила (1.5 кг) с част от бялото месо
  • йогурт - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете заедно рибения сос, оцета, чесъна, скълцания лук и плодчетата хвойна с анасона. Подредете парчетата патица в плитка тава в един ред и залейте с ароматната марината. Покрийте и сложете в хладилник за 3 часа.

Загрейте фурната на умерена температура. Отцедете патешкото от марината и я запазете. Сложете патицата с кожата нагоре върху метална решетка върху тавичка. Сложете да се пече за около 45 минути във фурната.

Маринатата сипете в тенджерка и сложете да се вари на умерен котлон, без да покривате, за около 5 минути. Разбъркайте йогурта в соса и залейте с него патешкото при поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: