Пикантен печен пъдпъдък

23/10/2014
от готвач.бгНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 490
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненска ножица прорежете гръбначната кост на пъдпъдъците от двете страни и я отстранете. Разрежете птиците на две през гърдите.

Сложете ги в купа и добавете червения пипер, чесъна, семената, кориандъра, лука, мангово чатни и мазнината. Покрийте и оставете в хладилник поне за 3 часа или за цяла нощ.

Загрейте фурната, отцедете птиците и запазете маринатата. Поставете пъдпъдъците върху решетка в подмазнена тава с гърдите нагоре. Печете ги за 30 минути или до готовност. По време на печенето ги мажете с маринатата на няколко пъти.

Подгответе винегрета, като разбиете продуктите в буркан с капачка. При поднасяне полейте пъдпъдъците с винегрета.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
08.04.2016 20:42
Мммм...много апетитно изглежда, а и щом е пикантно....чудесно ще е на вкус!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв