Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе с кисели краставички и лук

Свинско филе с кисели краставички и лук

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
23/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Само като гледаме това свинско филенце с краставички и огладняваме зверски"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • гъби - 350 г
  • кисели краставички - 100 г
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 80 г
  • сметана - 3 с.л.
  • масло
  • брашно - за овалване
  • кимион
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското филе от ципите и го нарежете на продълговати парчета.

Посолете ги, оваляйте ги в брашното и ги изпържете в сгорещеното олио.

Нарежете лука на ситно и го задушете в сгорещеното краве масло. Добавете киселите краставички и гъбите, нарязани на дребно.

След като поомекнат зеленчуците, отстранете съда от огъня и прибавете изпърженото месо, сметаната и кимион.

Поръсете с настъргания кашкавал и запечете в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: