Грейви сос

23/10/2014
dido
отdidoНовак
"Грейви сосът обещава да превърне всяко печено месо в истинско угощение с гурме привкус "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции500 мл
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 212
  • Преглеждания за месеца1113
  • Преглеждания за седмицата402
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като печеното месо е готово, преместете го от тавата и го увийте добре с алуминиево фолио. Запазете 2-3 с.л. от соковете от печенето.

Добавете го в тенджерка и прибавете ситно нарязания лук. Гответе на котлона, като разбърквате, докато омекне лукът. Добавете брашното и бъркайте в продължение на около 5 минути или докато се позапържи.

Долейте виното и бульона, отново без да спирате бъркането. Варете соса на висока температура и бъркайте, докато се посгъсти.

Прецедете соса, преди да го поднесете.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар