Патладжан с яйца и кашкавал на фурна

26/07/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Легендата разказва, че имало една дама на диета, която устояла на тази вкусотия, но ние в легенди не вярваме!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 145
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, разрежете ги на две половини и ги посолете. Оставете така за половин час, за да излезе горчивната, след което ги изплакнете.

Издълбайте патладжаните от меката част. В тава сложете малко зехтин и подредете патладжаните. Във всяка половинка чукнете по 2 яйца.

Нарежете доматите на дебели кръгове и наредете по два кръга върху всеки патладжан. Посолете.

Кашкавала нарежете на 4 дебели парчета и сложете по едно върху всеки патладжан. Сложете ястието да се пече, като налеете малко вода в тавата.

Поднесете с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гери
Гери
25.08.2013 21:26
Мисля,че яйцата ще се изпекат много по-бързо от патладжаните.
0
0
Галя
Галя
01.08.2013 15:02
Само че сте сбъркали нещо със броя на яйцата ;). Щом на полувинка патладжан се слагат по 2 яйца, са нужни 8 яйца за 4 полувинки, нали?!?
Инъче рецептата звучи интересна! Във всеки сличай ще я пробвам!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв