Шишчета от сьомга с камамбер и прошуто

27/10/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне15 мин.
Готвене300 мин.
Общо315 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • прошуто – 8 тънки резена
  • чушки – 1 бр.
  • сьомга - 800 г филе
  • зехтин – 2 с.л.
  • копър – 3 стръка
  • камамбер – 250 г сирене
  • за маринатата
  • горчица – 1 ч.л.
  • анасон – 1 щипка
  • лимони – 1 бр.
  • сол – 2 щипки
  • зехтин – 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камамберът се срязва на две, така че да се получат два еднакви кръга. Всеки кръг се разрязва на осем части. Парченцата сирене се слагат с коричката надолу в голяма чиния и се оставят за 2 часа във фризера.

Чушката се нарязва на квадратчета. Сьомгата се нарязва на кубчета, слага се в купа, добавя се сокът от лимона, горчицата, анасонът и зехтинът. Посолява се и всичко се разбърква. Оставя се за 2 часа в хладилника.

Прошутото се реже на резени по дължина. Сиренето се вади от фризера, всяко парченце се завива в прошуто и се нанизва на шишчета, като се редува с парченца сьомга и парченца чушка.

Шишчетата се оставят във фризера за 10 минути. Вадят се от фризера, мажат се със зехтин и се пекат на скара около 10 минути. Сервират се, като се поръсват с нарязан копър.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар