Крем от шампанско и малини

26/10/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2688
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 100 милилитра студена вода за половин час. Отцежда се. Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват с шампанското.

Лимоновата кора се нарязва на тънки ленти, които се счукват в хаванче със захарта и се добавят към шампанското. Тази смес се разбива на гореща водна баня, докато кремът не се сгъсти.

Добавя се желатинът. Всичко се нагрява на водна баня до пълното разтваряне на желатина. Добавя се ликьорът. Съдът с крема се слага в съд с ледена вода и се разбива, докато напълно изстине.

Добавят се разбитите на сняг белтъци, като кремът се разбърква отгоре надолу. Разпределя се в купички и върху всяка порция се слага по една малина и листенце маточина.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар