Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с тиквички и мащерка

Пай с тиквички и мащерка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пай с тиквички и мащерка1 / 2
28/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • яйца - 2 бр.
  • бутертесто - 250 г
  • сметана - 150 г
  • мащерка - 2 щипки
  • чушки - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва на кора с дебелина половин сантиметър и се слага в тавичка. Доматите, тиквичката и чушките се режат на тънки кръгчета.

Зеленчуците се разпределят върху тестото. Поръсват се с мащерка. Яйцата се разбиват и се добавя сметаната и солта.

С тази смес се заливат зеленчуците. Паят се пече 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: