Френско цитрусово суфле

29/10/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците. Брашното се запича на сух тиган и по малко се добавя от млякото при непрекъснато бъркане. Добавя се 25 грама масло, жълтъците и сместа се охлажда.

Останалото масло се загрява със захарта, добавя се лимоновата кора. Смесва се с млечната смес и се разбърква. Белтъците се разбиват, добавят се към сместа и всичко се разбърква.

Слага се във форма за кекс и се пече 35 минути на 180 градуса. Кората на лимона и портокала се настъргва. Суфлето се поднася горещо, поръсено с лимонова и портокалова кора.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар