Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Десерт с круши и шафран

Десерт с круши и шафран

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Десерт с круши и шафран1 / 2
28/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • круши - 500 г
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • шафран - 5 г
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. (белтъци)
  • сметана - 100 г
  • кафява захар - 70 г
  • шоколад - 100 г млечен
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на две по дължина, отстранява се сърцевината и плодовете се варят в смес от захарта, водата, ванилията и шафрана.

След като са се варили на бавен огън 1 час, се оставят да се охладят и се прибират в хладилника за 2 часа, като не се вадят от сиропа.

Приготвя се мус, като белтъците се смесват със сметаната, кафявата захар и разтопения на водна баня шоколад. В този мус се потапят или се пълнят половинките круши и се сервират, поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: