Желе Златна есен

27/10/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • грозде – 200 г + 150 г
  • ябълки – 2 бр.
  • круши – 2 бр.
  • захар – 150 г
  • желатин – 30 г
  • вода – 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздето се претрива през гевгир (без 150 г) прецежда се и сокът се оставя на хладно. Крушите и ябълките се обелват, нарязват се на тънки резенчета и се съединяват с люспите от гроздето.

Всичко се залива с горещата вода и се вари заедно със захарта 15 минути на бавен огън.

Прецежда се сироп и се смесва с предварително накиснатия в студена вода желатин. Разбърква се, докато е на котлона, и се сваля точно преди да кипне.

Добавя се гроздовият сок, всичко се прецежда, оставя се да се охлади за 20 минути, разпределя се в купички или чаши и се оставя в хладилника да се стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар